אפשר להגיד בכנות שבעבר ליטא הייתה עוד אחת מבין המדינות המנומנמות של אירופה. אז זהו שכבר לא
כחלק מהשינוי התפיסתי אותו עברה ליטא מאז הצטרפותה לאיחוד האירופי בשנת 2004, המדינה קידמה ומקדמת באופן נמרץ חוקים ותקנות אשר יביאו את אוכלוסיית המדינה לזנוח את המרחב החקלאי המיושן לטובת המרחבים העתידניים הגלומים בענף ההייטק והתעשיות הטכנולוגיות השונות.
הבירוקרטיה הנוגעת להקמת חברות וניהולן בליטא קוצצה משמעותית ועברה תהליך פישוט. עדות לכך היא העובדה כי הקמת חברה בליטא אורכת לכל היותר 3 ימים. כמו כן, ליטא מחזיקה בשיעור מס החברות הרביעי הכי נמוך באיחוד האירופי אשר עומד על 15% (לשם השוואה, מס החברות בישראל הינו בשיעור של 25%).
שפע של אוניברסיטאות ומוסדות אקדמיים טכנולוגיים מייצרים אספקה שוטפת של בוגרים צעירים, חרוצים ונמרצים אשר רוצים להשתלב בענף ההייטק והסייבר. בולטות באופן מיוחד אוניברסיטת וילנה ואוניברסיטת קובנה אשר ידועות באיכות מהנדסי התוכנה, האלקטרוניקה ומדעי המחשב שהן מכשירות.
שכר העבודה הממוצע במשק הליטאי עומד על כ-750 יורו לחודש ושכר המינימום עומד על 350 יורו בחודש. נתונים אלו מצביעים על השוק הליטאי כאטרקטיבי מאוד להקמת עסקים. היתרון התחרותי הנוגע לשכר העובדים בולט בענף ההייטק באופן מיוחד. חברות הייטק רבות בחרו בשנים האחרונות להקים את בסיסן בליטא ועל כן, ענף ההייטק בליטא צמח ב-82% משנת 2010.
בולטת במיוחד חברת טבע הישראלית אשר מחזיקה במפעל ובמרכז לוגיסטי אזורי גדול בפאתי הבירה וילנה. המפעל והמרכז הלוגיסטי מייצרים ומספקים תרופות וציוד רפואי ללקוחות בליטא, לטביה, אסטוניה, פינלנד, בלארוס, רוסיה, אוקראינה ופולין.
במונחי תשתית, ליטא מרושתת באינטרנט המהיר באירופה והשני במהירותו בעולם (אחרי יפן). כמו כן, ליטא מחזיקה בנמל המים העמוקים היחידי בצפון אירופה אשר פעיל לאורך כל ימות השנה ואינו קופא. רשת חדשה של כבישים מהירים שנסללה בעשור האחרון הופכת את המדינה למרכז לוגיסטי ראשון במעלה למדינות האזור. כמו כן, 2 שדות התעופה המרכזיים מקיימים טיסות ישירות לישראל וממנה לאורך כל ימות השנה.
העם הליטאי הפך במרוצת השנים לפתוח, מודרני ומערבי ומוכר באיחוד האירופי כ"ביזנס פרינדלי". 93% מהאוכלוסייה הבוגרת מחזיקה בתואר אקדמי או בהכשרה מקצועית רשמית. בנוסף, 80% מהאוכלוסייה הבוגרת בליטא דוברת אנגלית. נתון מעניין נוסף הוא כי למעלה מ-50% מהאוכלוסייה דוברת מלבד ליטאית עוד 2 שפות זרות, כאשר הפופולאריות בינן הן אנגלית, רוסית, צרפתית וגרמנית.
לבדיקת זכאותכם לאזרחות ליטאית ולהתחלת תהליך התאזרחות:
כתבות ממולצות
לשכת המסחר ישראל-ליטא
il.mfa.lt
איגוד יוצאי ליטא בישראל
www.ilcci.org
משרד הפנים הליטאי
www.lithuanianjews.org.il
ליטא באתר האיחוד האירופי
www.vrm.lt/lit/English
נראה כי ליטא עושה את הצעדים הנכונים בכדי להמשיך ולהיות המדינה המובילה במזרח אירופה. עכשיו הרגע תורכם להצטרף לעשייה – קבלו אזרחות ליטאית וצאו לדרך
השירות כולל סיוע וליווי באמצעות מומחים מקצועיים בהליך קבלת האזרחות ואינו מהווה ייעוץ משפטי או ייצוג משפטי. המידע המוצג באתר היינו מידע כללי בלבד ואינו מהווה ייעוץ או המלצה מכל סוג שהוא.